Sveiki ir skanūs morkų varškėčiai iš to ką visi turi šaldytuve. Išbandykite ir rezultatu pasidalinkite komentaruose.
Nesaldūs morkų varškėčiai
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
Varškėčiams:
- 100 g morkos tarkuotos
- 100 g varškės
- 80 g fermentinio sūrio
- 2 vnt. kiaušinių
- 3 v. š. avižinių miltų galima ir kitokių
- 1 v. š. aliejaus
- 1 a. š. česnako miltelių
- 1/2 a. š. kepimo miltelių
- 1 žiupsn. druskos
Padažui:
- 150 g graikiško jogurto
- 0.5 vnt. avokado
- 1 saujos kalendros (arba petražolių)
- 1 skiltelės česnako
- žaliųjų citrinų sulčių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- mielių dribsnių viršuj pabarstyti
Paruošimas
- Į dubenį sudedame per burokinę tarką sutarkuotą morka ir sūrį, varškę.
- Įmušame kiaušinius, suberiame druskos, česnako miltelius.
- Viską gerai sumaišome šakute.
- Įpilame aliejaus ir beriame persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.
- Dar kartelį išmaišome (tešla išeis tiršta).
- Kepame sausoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol apkepa.
- Dedame dar į orkaitę ~ 10 min 180 laipsnių C.
- Valgome su jogurto ir avokado padažu, viršų pabarstę mielių dribsniais.
Padažas;
- Visus ingredientus dedame į smulkintuvą ar elektrinį trintuvą ir sumalame iki vientisos konsistencijos.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 343kcal (17%)Angliavandeniai: 11gBaltymai: 20gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 10gTransriebalai: 1gCholesterolis: 131mgNatris: 431mgKalis: 353mg (18%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 4603µg (575%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 428mg (54%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 45µg (23%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 32mg (9%)Fosforas: 262mg (37%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vilma Pocevičienė
Nuostabūs! Kepiau tik keptuvėje, į orkaitę nedėjau. Padažas irgi puikutis!
Skanus, naujas derinys varskeciuose. Man patiko. Dar papildomai idėjau saliero ir ciberžolės į tešla, išėjo tikrai gerai. Tik aš ant keptuves pakepus, nedėjau ju į orkaite, lyg ir iškepė vistiek. Kaip manote, nieko tokio, kad nedėjau į orkaite papildomai?