Žuvies verta valgyti bent kelis kartus per savaitę. Baltoje žuvyje yra daug visaverčių baltymų, išjos pagaminti patiekalai – lengvai virškinami.
Orkaitėje kepta saulažuvė su karštomis daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 244 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g saulažuvės, tinka ir kita balta žuvis
  • 80 g kalafioro
  • 50 g paprikos
  • 40 g morkų
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Žuvį supjaustome, užberiame druskos, pipirų, citrinos sulčių.
  • Šalia žuvies dedame pjaustytas daržoves.
  • Kepame apie 30 minučių orkaitėje +175 C temperatūroje.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 43gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 100mgNatris: 196mgKalis: 1088mg (54%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 8249µg (1031%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 109mg (136%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 126µg (63%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 403mg (58%)Selenas: 84µg (153%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!