
Žuvies verta valgyti bent kelis kartus per savaitę. Baltoje žuvyje yra daug visaverčių baltymų, išjos pagaminti patiekalai – lengvai virškinami.
Orkaitėje kepta saulažuvė su karštomis daržovėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g saulažuvės, tinka ir kita balta žuvis
- 80 g kalafioro
- 50 g paprikos
- 40 g morkų
- 2 a.š. citrinos sulčių
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
Paruošimas
- Žuvį supjaustome, užberiame druskos, pipirų, citrinos sulčių.
- Šalia žuvies dedame pjaustytas daržoves.
- Kepame apie 30 minučių orkaitėje +175 C temperatūroje.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 43gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 100mgNatris: 196mgKalis: 1088mg (54%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 8249µg (1031%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 109mg (136%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 55mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 126µg (63%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 78mg (21%)Fosforas: 403mg (58%)Selenas: 84µg (153%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė
Kur galima įsigyti saulažuvės? Peržiūrėjau kelias parduotuves, neradau.