Ridikėliai – puikus kalio šaltinis. Kalis mažina kraujospūdį ir gerina kraujotaką (ridikėliai ypač naudingi tiems, kas kenčia nuo padidėjusio kraujospūdžio).
Pavasariu kvepiantys šaltibarščiai su kefyru ir ridikėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 387 kcal

Ingredientai
  

  • 1 l kefyro
  • 2 burokėlių virtų
  • 5-6 ridikėlių
  • saujos svogūnų laiškų

Paruošimas
 

  • Virtus burokėlius sutarkuojame.
  • Ridikėlius  ir svogūnų laiškus susmulkiname.
  • Viską sudedame į indą ir užpilame kefyru.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 387kcal (19%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 19gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 10gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 63mgNatris: 397mgKalis: 577mg (29%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 37g (148%)Vitaminas A: 1087µg (136%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 10mg (13%)Vitaminas D: 200µg (4000%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 655mg (82%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 188µg (94%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 70mg (10%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Low Calorie
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
5 3 votes
Patiko? Įvertinkite!