Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė
porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Perlinių kruopų 50 75 100
Avokado 30 70 100
Ridikėlių 20 40 60
Druskos kruopų virimui Pagal skonį Pagal skonį Pagal skonį
Kcal 231 390 533


Gaminimo žingsniai:

1. Vakare perplauname perlines kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
2. Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) užverdame.
3. Verdame 1 minutę, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
4. Pagamintą perlinę košę pagardiname ridikėliais bei avokadu ir išmaišome.
Recepto autorė – sveiko maisto gaminimo kursų vadovė Aistė Švetkauskė