Perlinės kruopos gali būtine tik labai skanios, bet ir lėkštėje atrodyti kone meniškai! Gražiai pateiktas maistas dar skanesnis.
Perlinės kruopos žirneliais ir pomidorų pasta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g perlinių kruopų
- 50 g saldžiųjų žirnelių
- 20 g mėlynojo svogūno
- 1 a.š. pomidorų pastos
- 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui
- persilado prieskonių, pagal skonį
Paruošimas
- Perlines kruopas užmerkiame nakčiai, ryte perplauname ir užverdame. Paliekame išbrinkti.
- Ant lydyto sviesto apkepame smulkintą svogūną.
- Į išbrinkusias kruopas dedame svogūnus, pomidorų pastą, persilado prieskonius ir saldžiuosius žirnelius.
- Valgome su mėgstamomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 266kcal (13%)Angliavandeniai: 54gBaltymai: 8gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 5mgNatris: 72mgKalis: 365mg (18%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 714µg (89%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 53mg (7%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 40µg (20%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 65mg (17%)Fosforas: 172mg (25%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė