Vitaminai, mineralai ir antioksidantai, kurių gausu petražolėse, padeda stiprinti imunitetą. Pavyzdžiui, vitaminas C palaiko žarnyno sveikatą, o, kaip žinia, žarnyne yra didžioji dalis mūsų imuninės sistemos. Vitaminas A tiesiogiai veikia baltuosius kraujo kūnelius ir padeda jiems kovoti su antikūniais.
Petražolių pesto su žemuoginiais špinatais ledukų formelėse recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 15 min.
Kategorija Užtepėlės
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 52 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g petražolių
  • 50 g anakardžių riešutų
  • 40 g žemuoginių špinatų
  • 25 g kietojo sūrio
  • 1  v.š.  alyvuogių aliejaus
  • 1  v.š.  migdolų aliejaus
  • žiupsn. druskos

Paruošimas
 

  • Anakardžių riešutus pamirkome, perskalaujame.
  • Visus ingredientus dedame į smulkintuvą (blenderį) ir sutriname iki vientisos masės.
  • Gautą masę sudedame į edukų formeles ir galime užšaldyti ar tiekti šviežią.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 52kcal (3%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 2mgNatris: 36mgKalis: 141mg (7%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1543µg (193%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 18mg (23%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 231µg (308%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 30µg (15%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 29mg (8%)Fosforas: 58mg (8%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užtepėlės
Dieta: Low Salt
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė Birutė Vikauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!