Patiekalas puikiai tinkantis pietums ir vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Išmėginkite ir įvertinkite šį patiekalą patys. Tikime, kad nenusivilsite.
Pupelių troškinys su baklažanais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 202 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g baklažano
  • 60 g pupelių
  • 50 g poro
  • 40 g paprikos geltonosios
  • 6 g lydyto sviesto
  • 1 a. š. pomidorų pastos
  • česnako pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį

Paruošimas
 

  • Mirkome pupeles arba naudojame konservuotas, išverdame.
  • Ant lydyto sviesto pakepiname: porą, česnaką, baklažaną, geltoną papriką.
  • Kai suminkštėja daržovės, užpilame pomidorų pastą.
  • Skaniname druska ir čili pipiru.
  • Sudedame pupeles ir šiek tiek pašildome.
  • Dedame į lėkštes ir skanaujame.
  • Salotos: juodas ridikas, morka, romaninė salota. Salotų užpilui: garstyčių šaukštelis, citrinpipiriai, ypač tyro aliejaus šaukštelis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 202kcal (10%)Angliavandeniai: 33gBaltymai: 8gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 13mgNatris: 148mgKalis: 817mg (41%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1208µg (151%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 84mg (105%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 30µg (40%)Kalcis: 106mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 114µg (57%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 74mg (20%)Fosforas: 130mg (19%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Troškinta
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!