Išbandykite šias sveikas salotas iš kurių gausite daugybę vitaminų. Pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos – greitos ir kupinos vitaminų recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 151 kcal

Ingredientai
  

  • 120 g kopūstų raugintų
  • 80 g burokėlių
  • 30 g svogūno (nebūtina)
  • 10 g petražolių (nebūtina)
  • 8 g aliejaus šalto spaudimo (nebūtina)

Paruošimas
 

  • Nuskutame šviežio (nevirto) burokėlio gumbą ir sutarkuojame burokine tarka.
  • Sumaišome su raugintais kopūstais.
  • Galite smulkiau sukapoti svogūną (raudoną ar Šaloto- jie švelnesnio skonio) ir įberti į daržoves. Jei valgysite šias salotos su mėsa ar žuvimi – garnyras pagamintas :)
  • Pagardinkite petražolėmis.
  • Jei valgote pietums su karštomis bulvėmis – pasiskaninkite šaukštu šalto spaudimo aliejaus: linų sėmenų, alyvuogių ar kokio kito.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 91mgKalis: 563mg (28%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 960µg (120%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 261µg (348%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 160µg (80%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 63mg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!