
Išbandykite šias sveikas salotas iš kurių gausite daugybę vitaminų. Pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Raugintų kopūstų ir šviežių burokėlių salotos – greitos ir kupinos vitaminų
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 120 g kopūstų raugintų
- 80 g burokėlių
- 30 g svogūno (nebūtina)
- 10 g petražolių (nebūtina)
- 8 g aliejaus šalto spaudimo (nebūtina)
Paruošimas
- Nuskutame šviežio (nevirto) burokėlio gumbą ir sutarkuojame burokine tarka.
- Sumaišome su raugintais kopūstais.
- Galite smulkiau sukapoti svogūną (raudoną ar Šaloto- jie švelnesnio skonio) ir įberti į daržoves. Jei valgysite šias salotos su mėsa ar žuvimi – garnyras pagamintas :)
- Pagardinkite petražolėmis.
- Jei valgote pietums su karštomis bulvėmis – pasiskaninkite šaukštu šalto spaudimo aliejaus: linų sėmenų, alyvuogių ar kokio kito.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 3gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 91mgKalis: 563mg (28%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 960µg (120%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 63mg (79%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 261µg (348%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 160µg (80%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 63mg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.