Vandeningos daržovės, tokie kaip ridikėliai ir agurkai, tai tokie maisto produktai,kurių galima valgyti neribotą kiekį. Riboti reikia tik padažo kiekį. Porcijai skaičiuojama iki vieno šaukšto riebalų. 
Taip pat reikėtų atminti, kad agurkai – šilto sezono daržovė, taigi geriausia jais mėgautis vėlyvą pavasarį ir vasarą.
Porcijų kiekis: 1, Kcal 164

Šviežių daržovių salotos –  sudėtinės dalys:

100 g agurkų
100 g ridikėlių
30 g svogūnų laiškų
50 g salotų šviežių
10 g linų sėmenų aliejaus
10 g citrinos sulčių pašlakstymui
Šviežių daržovių salotos  – gaminimo žingsniai:
1. Supjaustome ridikėlius ir agurkus kubeliais arba ypatingai plonais griežinėliais.
2. Sukapojame svogūnų laiškus, o salotas suplėšome.
3. Užpilame linų sėmenų aliejumi ir citrinos sultimis.
Skanaus linki recepto autorė „Sulieknėk sveikai“ programos dalyvė Renata