Vandeningos daržovės, tokie kaip ridikėliai ir agurkai, tai tokie maisto produktai, kurių galima valgyti neribotą kiekį. Riboti reikia tik padažo kiekį. Porcijai skaičiuojama iki vieno šaukšto riebalų. Taip pat reikėtų atminti, kad agurkai – šilto sezono daržovė, taigi geriausia jais mėgautis vėlyvą pavasarį ir vasarą.
Ridikėlių ir agurkų salotos recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 136 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g agurkų
  • 100 g ridikėlių
  • 50 g salotų šviežių
  • 30 g svogūnų laiškų
  • 10 g linų sėmenų aliejaus
  • 10 g citrinos sulčių pašlakstymui

Paruošimas
 

  • Supjaustome ridikėlius ir agurkus kubeliais arba ypatingai plonais griežinėliais.
  • Sukapojame svogūnų laiškus, o salotas suplėšome.
  • Užpilame linų sėmenų aliejumi ir citrinos sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 136kcal (7%)Angliavandeniai: 10gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 51mgKalis: 522mg (26%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 622µg (78%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 30mg (38%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 83µg (111%)Kalcis: 61mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 73µg (37%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 28mg (7%)Fosforas: 52mg (7%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto autorė: Renata. Nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!