196 kcal
Sudėtinės dalys:
70 g burokėlių lapų
70 g gražgarsčių
70 g špinatų
2 morkos (120 g)
1 a.š. (6 g) citrinos sulčių
½ a.š. (3 g) garstyčių
1 a.š. (5 g) riešutų sviesto (geriausia naminis)
Vandens
Druskos
Linų sėmenų (3 g)
Sezamo (3 g)
Saulėgrąžų sėklų (3 g)
Gaminimo žingsniai:
1. Morkas sutarkuojame šiaudeliais, suberiame su burokėlių lapais, gražgarstėmis ir špinatais į dubenį.
2. Gaminame padažą: sumaišome citrinos sultis, garstyčias, riešutų sviestą ir druską. Masė iškart pradeda tirštėti, tad įpilame vandens tiek, kad gautume norimą konsistenciją.
3. Užpilame padažu salotas ir išmaišome. Pabarstome sėklomis.
Skanaus.