30 g špinatų turi net 180 % dienos rekomenduojamos normos vitamino K. Vitaminas K organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, dalyvauja organizmo regeneracijos procesuose, didina atsparumą infekcijoms.
Šalta kreminė špinatų ir žirnelių sriuba recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 202 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g grūdėtos varškės
  • 80 g žirnelių
  • 2 v.š. natūralaus jogurto
  • 50 g agurkų
  • 50 g špinatų
  • 40 g svogūnų laiškų
  • 1 a.š. ryžių vyno acto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • paprikos miltelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Į trintuvą sudedame varškę, špinatus, pusę žirnelių ir svogūnų laiškų ir triname.
  • Baigiant plakti, sudedame jogurtą, actą, likusias daržoves (išskyrus agurkus) ir prieskonius.
  • Sriubą papuošiame agurkų šiaudeliais ir keletiai žirneliais.
  • Skanu valgyti su virtomis bulvėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 202kcal (10%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 17gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.5gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 361mgKalis: 822mg (41%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 6380µg (798%)Vitaminas B6: 0.4mg (29%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 55mg (69%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 349µg (465%)Kalcis: 223mg (28%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 195µg (98%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 93mg (25%)Fosforas: 305mg (44%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Sriuba, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!