Įprastai silkę deriname su morkomis ir svogūnais. Bet ar bandėte suderinti su moliūgais? Jei dar ne – pats laikas. Tai ne tik skanus derinys, bet ir – vertingas. Antioksidantai, tokie kaip beta karotinai, geriau pasisavina, kai yra vartojami su riebiu maistu, pavyzdžiui, silke.
Jei nuo pietų ar vakarienės liks nedidelis patiekalo kiekis – prisidėkite jį prie rytinės košės. Taip paįvairinsite pusryčius.
Foto: Donata Vaišnoraitė. Ji sako: "Nepaprastai skanus derinys, svaigsti nuo skonio"
Silkė ir moliūgas su Viduržemio jūros prieskoniais recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška

Ingredientai
  

  • 200 g silkės file perkame visą silkę ar atvėsintą jos filė. Pakuota silkė netinka
  • 300 g moliūgo geriausia muskatinis, termiškai neapdorotas
  • 80 g svogūno vidutinė galva
  • 1 v.š. lydyto sviesto (6 g.)
  • pipirų
  • viduržemio prieskonių žolelių

Paruošimas
 

  • Silkę supjaustome juostelėmis. Prieš tai, jei ji per sūri, numirkome vėsiame vandenyje ir dar kartą nuplauname. Išdėliojame lėkštėje.
  • Moliūgą sutarkuojame stambia (liaudiškai burokine) tarka.
  • Svogūną supjaustome kubeliais, suberiame prieskonius, bei pakepame su sviestu, kol suminkštėja.
  • Pakepintą svogūną sumaišome su tarkuotu šviežiu moliūgu.
  • Daržoves užberiame ant silkės.
  • Pagardiname gaivios žalios spalvos smulkintais svogūnų laiškais. Skanaus!

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!