Sultenės maistingesnės už kitas salotas. Vitamino C lapuose esti daugiau nei gūžinėse salotose. Lapuose taip pat yra vitaminų B1, B2, K, P, E, mineralinių medžiagų (kalio, kalcio, geležies), eterinių aliejų.
Sočios salotos su pupelėmis, avokadu ir salotine sultene
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g pupelių, konservuotų
- 100 g salotinės sultenės
- 30 g avokado
- 20 g svogūno
- 2 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. aliejaus
Paruošimas
- Nuplauname sultenes ir pupeles.
- Supjaustome avokadą bei svogūną.
- Pupeles, sultenes, avokadą, svogūną sumaišome.
- Įpilame citrinos sulčių ir aliejaus ir dar permaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 153kcal (8%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 8gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gNatris: 5mgKalis: 624mg (31%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 3568µg (446%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 24mg (30%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 44mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 120µg (60%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 144mg (21%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė VeroNick Ka