Desertą valgykite mažais kąsneliais, lėtai. Juk malonumo jaučiame tik tiek, kol jis burnoje. Taigi ir mažu desertu galima mėgautis tikrai ilgai!
Šokoladinis pyragas tiesiai iš keptuves recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 244 kcal

Ingredientai
  

  • 90 ml augalinio gėrimo
  • 1 kiaušinio
  • 50 g cukraus
  • 30 g sviesto
  • 25 g kakavos
  • 20 g kokosų miltų
  • 20 g speltos miltų pilno grūdo
  • 0,5 a.š. sodos

Paruošimas
 

  • Sviestą išlydome keptuvėje (nekepiname!).
  • Nukeliame keptuvę ir įmaišome kakavą. 
  • Vėliau mušame kiaušinį ir dedame likusius produktus. 
  • Keptuvę dedame ant silpnos ugnies, uždarome dangčiu ir kepame apie10min. 
  • Išimame iš keptuves ir leidžiame atvesti. 
  • Vėliau dedame atgal į keptuvę ir supilame augalinį gėrimą,leidžiame susistovėti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 31gBaltymai: 6gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 76mgNatris: 299mgKalis: 192mg (10%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 447µg (56%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.5µg (20%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 44mg (12%)Fosforas: 93mg (13%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Diabetui
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Leja Aspati
3 2 votes
Patiko? Įvertinkite!