
Taupumas – gera savybė, tad jei skobiame moliūgus, jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlau išsikepti daugiau, galėsite pasiimti į kelionę, nereikės degalinėse stoti, tad ir sutaupysite ir skaniai, sočiai pavalgysite.
Sotus moliūgų ir varškės apkepas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 500 g varškės
- 400 g moliūgo
- 4 kiaušinių
- 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
- 2 v.š. lydyto sviesto
- ciberžolės pagal skonį
- druskos pagal skonį
- sezamo sėklų, nebūtina, pagal skonį
Paruošimas
- Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome
- Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame 190 ℃ orkaitėje apie 45 min. (kepimo laikas priklauso nuo apkepo dydžio ir orkaitės savybių). Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Skanu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 299kcal (15%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 22gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 53mgNatris: 602mgKalis: 694mg (35%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 11825µg (1478%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 0.2µg (4%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 188mg (24%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 49µg (25%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 409mg (58%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Gintė Lan
kokia kepimo temperatūra neparašyta ar aš nematau?
Smagu, kad bandote receptus. Kepame 190 ℃ orkaitėje.