Riebi žuvis (skumbrė, silkė, lašiša ) yra puikus nesočiųjų riebalų rūgščių Omega 3 ir vienas iš nedaugelio maistinių vitamino D šaltinių.
Sumuštinis su silke ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 riekių pilno grūdo duonos
- 80 g silkės
- 1 vnt. pomidoro, vidutinio
- 0,5 vnt. avokado, vidutinio
- 20 g svogūno
- 5 g svogūno laiškų
Paruošimas
- Jei silkę turime apdorotą, nusausiname aliejų virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustome gabalėliais. Jei naudojame nedarinėtą silkę su galva – pirmiausiai ją išdarinėjame ir supjaustome gabalėliais.
- Supjaustome pomidorus, avokadą, svogūną ir svogūno laiškus.
- Sudedame ingredientus ant viso grūdo duonos riekių, apibarstome svogūno laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 242kcal (12%)Angliavandeniai: 23gBaltymai: 12gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 24mgNatris: 236mgKalis: 595mg (30%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 650µg (81%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 15mg (19%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 93µg (47%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 48mg (13%)Fosforas: 179mg (26%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė