Thai stiliaus sriuba su čili pipirais, imbieru ir lašiša

Kai už lango šiaurinis vėjas - tenka šildytis gaminant aštresnes sriubas. Thai stiliaus sriuba su kokosų pienu, čili pipirais, imbieru ir lašiša, viena tokių sriubų, kurios suvalgius galima apšilti.Receptą ir fotografiją atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.
00 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 300 ml vandens
  • 50 ml kokosų pieno
  • 2 skiltelės smulkintas česnako
  • 120 g kepta lašiša
  • 1 jauna cukinija (supjaustyta šiaudeliais)
  • 1 tsp imbieras, pjaustytas šiaudeliais
  • 1 tsp ciberžolė
  • 0,5 mažo čili pipiro
  • 0,5 tsp lydyto sviesto
  • miško grybai, tinka ir pievagrybiai
  • 5 stick stiebiniai brokoliai, nuplikyti verdančiu vandeniu
  • Prieskoniai: kalendra, druska bei sezamo sėklos

Paruošimas
 

  • Puode, ant lydyto sviesto pakepiname česnakus, imbierą, grybus ir čili pipirą. Pilame vandenį, kokosų pieną, sudedame ciberžolę. Užverdame ir leidžiame pavirti apie 3-4 minutes. Pagardiname druska.
  • Į lėkštę sudedame šiaudeliais pjaustytą cukiniją bei užpilame gautu sultiniu.
  • Į lėkštę sudedame paruoštus brokolius, lašišos gabaliukus. Pagardiname smulkinta kalendra bei sezamo sėklomis. Skanaujame.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!