Šiam receptui realios nuotraukos neturime, jei gaminsite maloniai prašome padaryti ir atsiųsti vaida@sulieknek.lt Įkelsime nuotrauką su Jūsų autoryste, dėkojame iš anksto.
Triušiena rekomenduojama turintiems geležies trūkumą, anemiją, virškinimo trakto sutrikimų, turintiems alergiją kitai mėsai.
Triušiena su morkomis ir žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.73 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 50 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 313 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g triušienos krūtinėlės
  • 200 g morkų
  • 160 g žaliųjų žirnelių šaldytų
  • 2 a. š. lydyto sviesto (10 g)
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Orkaitę įkaitiname iki +170oC.
  • Naudojame nedideles morkas, jas supjaustome pusiau išilgai.
  • Triušieną supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais.
  • Kepimo formą ištepame lydytu sviestu, sudedame morkas, ant viršaus – mėsą.
  • Kepimo formą uždengiame kepimo popieriumi arba folija ir kepame apie 20 min. Atidengiame ir kepame dar apie 20 min.
  • Likus iki kepimo pabaigos 3-5 min. sudedame žirnelius.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 313kcal (16%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 38gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gTransriebalai: 1gCholesterolis: 132mgNatris: 203mgKalis: 1084mg (54%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 17443µg (2180%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 38mg (48%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 33µg (44%)Kalcis: 72mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 71µg (36%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 82mg (22%)Fosforas: 462mg (66%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Orkaitėje
2 1 vote
Patiko? Įvertinkite!