Kaip jūs (ne)žinote, suktis virtuvėje nėra mano aistra. Man patinka, kad būtų skanu, greita ir vertinga. Tad ir mano receptai būtent tokie – greitai paruošiami. Paskutiniu metu dar vienas punktas prisidėjo: kad būtų gražu. Tad dauguma patiekalų, kuriais jus socialinėje medijoje maitinu, tinka ir svečiams pateikti. Šis – vienareikšmiškai vertas atsidurti ant jūsų stalo. Receptui reikėjo 2 agurkų. Recepte pateikiamus produktų kiekius dauginkite iš valgytojų skaičiaus. Sudėtinių dalių proporcijas irgi keiskite pagal norą ir skonį. Druskos nedėjau, bet jei mėgstate sūriau, galite įberti žiupsnelį.
Varškės kremu įdaryti agurkų laiveliai su mėtomis ir alyvuogėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 278 kcal

Ingredientai
  

  • 2 agurkų, trumpavaisių
  • 100 g tepamo varškės kremo, 19% riebumo. Galima keisti minkštu avies ar ožkos sūriu. 
  • 6 juodųjų alyvuogių
  • 2 puselių saulėje džiovintų pomidorų . Jei aliejuje mirkyti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  • 2 v.š. kedro riešutų, galite keisti patraiškytais anakardžių riešutais arba lengvai pakepintomis saulėgrąžų sėklomis.
  • 6 mėtų lapelių – būtinai! Jie ir suteikia ypatingą skonį šiam patiekalui. Dera neįtikėtinai gerai.

Paruošimas
 

  • Agurkus nuplauname ir perpjauname išilgai per pusę. Žievelės neskutu.
  • Dalį vidinės agurko dalies išskobiame arbatiniu šaukšteliu ar išpjauname peiliu. Turėjau vaisių burbuliukų darymui skirtą apvalų šaukštelį – patogu buvo juo išimti minkštą agurko dalį. Labai giliai neskobkite, nes tada bus vien sūris be agurko.
  • Susmulkiname mėtas, pomidorus ir alyvuoges. Sumaišome su kedro riešutais.
  • Užpildome agurkų laivelius minkštu sūriu ir pabarstome smulkintomis mėtomis.
    Viskas. Galima valgyti iš karto, ar po valandos kitos. Pastovėję agurkai – dar skaniau, nes persipina skoniai. Jei gaminsite šventėms, tai iš vakaro susismulkinkite pagardus ir pasidėkite į šaldytuvą. Galima net ir sumaišyti su kreminiu varškės sūriu. Šventės metu liks tik agurką perpjauti ir užpildyti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 6gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 11gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 51mgNatris: 289mgKalis: 413mg (21%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 844µg (106%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 19µg (25%)Kalcis: 79mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 152mg (22%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
3 1 vote
Patiko? Įvertinkite!