Lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.
Virti lęšiai su keptomis morkomis ir svogūnais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.89 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 397 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g morkų
  • 80 g lęšių
  • 50 g svogūno
  • 1,5 a.š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Lęšius išverdame.
  • Morką sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir pakepame ant lydyto sviesto.
  • Vistus lęšius sumaišome su keptomis daržovėmis ir prieskoniais.
    Skanu valgyti šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 397kcal (20%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 22gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 16mgNatris: 163mgKalis: 1160mg (58%)Skaidulos: 28g (80%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 16926µg (2116%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 92mg (12%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 412µg (206%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 412mg (59%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė
4.3 8 votes
Patiko? Įvertinkite!