Lęšiai daugiausia iš ankštinių augalų turi folio rūgšties. Be to, jie laikomi ekologišku produktu, nes nekaupia nitratų, radionuklidų ir kitų toksinių medžiagų.
Virti lęšiai su keptomis morkomis ir svogūnais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g morkų
- 80 g lęšių
- 50 g svogūno
- 1,5 a.š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Lęšius išverdame.
- Morką sutarkuojame, svogūną susmulkiname ir pakepame ant lydyto sviesto.
- Vistus lęšius sumaišome su keptomis daržovėmis ir prieskoniais.Skanu valgyti šviežiomis daržovėmis ar raugintais agurkais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 397kcal (20%)Angliavandeniai: 62gBaltymai: 22gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 16mgNatris: 163mgKalis: 1160mg (58%)Skaidulos: 28g (80%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 16926µg (2116%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 92mg (12%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 412µg (206%)Geležis: 6mg (43%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 115mg (31%)Fosforas: 412mg (59%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vanda Unčiūrienė