Atminkite, kad PERVIRTI bulvių nereikia, nes kuo ilgiau verdate, tuo labiau mažėja naudingų medžiagų kiekis. Pavyzdžiui, vitamino C 100 g šviežios bulvės su odele yra net 33 proc. suaugusio žmogaus paros normos, bet verdant jo kiekis ženkliai mažėja.
Virtos bulvės su varške ir graikišku jogurtu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 2 bulvių
- 100 g varškės
- 40 g graikiško jogurto
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Bulves išverdame su lupenomis.
- Ant visšau dedame varškės ir jogurto.Valgome su šviežiomis daržomės ar mėgstamomis salotomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 128kcal (6%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 16gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 19mgNatris: 333mgKalis: 220mg (11%)Skaidulos: 0.3g (1%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 577µg (72%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 10µg (13%)Kalcis: 142mg (18%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 26µg (13%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.1mg (5%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 220mg (31%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Liudmila Svetikienė