Jei turite šiek tiek silkės ir nežinote kur ją sunaudoti, siūlome išbandyti avižinių miltų blynus su silke. Avižų (pilno grūdo) miltai – šie miltai be glitimo, naudojami vieni puikiai tinka blynams, kitiems patiekalams su daržovėmis. Jei glitimą toleruojate, tik mažinate jo kiekį – tiks kepant pyragus arba duoną, nors 20 proc. įprastų miltų pakeiskite avižiniais.
Viso grūdo avižų miltų blynai su silke recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.33 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Blynai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 374 kcal

Ingredientai
  

  • 2 vnt. silkės filė
  • 110 ml vandens
  • 50 g miltų pilno grūdo avižų
  • 20 g svogūno
  • krapų pagal skonį
  • prieskonių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Miltus sumaišome su vandeniu ir prieskoniais.
  • Susmulkiname silkę.
  • Kubeliais supjaustome svogūną.
  • Susmulkiname krapus.
  • Viską sudedame į blynų masę ir išmaišome.
  • Tešlai leidžiame šiek tiek pastovėti.
  • Kepame įkaitintoje keptuvėje, kol įgauna auksinę spalvą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 374kcal (19%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 26gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 103mgKalis: 560mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 175µg (22%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 104mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 470mg (67%)Selenas: 54µg (98%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
2.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!