Jei turite šiek tiek silkės ir nežinote kur ją sunaudoti, siūlome išbandyti avižinių miltų blynus su silke. Avižų (pilno grūdo) miltai – šie miltai be glitimo, naudojami vieni puikiai tinka blynams, kitiems patiekalams su daržovėmis. Jei glitimą toleruojate, tik mažinate jo kiekį – tiks kepant pyragus arba duoną, nors 20 proc. įprastų miltų pakeiskite avižiniais.
Viso grūdo avižų miltų blynai su silke
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 vnt. silkės filė
- 110 ml vandens
- 50 g miltų pilno grūdo avižų
- 20 g svogūno
- krapų pagal skonį
- prieskonių pagal skonį
Paruošimas
- Miltus sumaišome su vandeniu ir prieskoniais.
- Susmulkiname silkę.
- Kubeliais supjaustome svogūną.
- Susmulkiname krapus.
- Viską sudedame į blynų masę ir išmaišome.
- Tešlai leidžiame šiek tiek pastovėti.
- Kepame įkaitintoje keptuvėje, kol įgauna auksinę spalvą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 374kcal (19%)Angliavandeniai: 36gBaltymai: 26gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 60mgNatris: 103mgKalis: 560mg (28%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 175µg (22%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 3mg (4%)Vitaminas D: 4µg (80%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 104mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 32µg (16%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 109mg (29%)Fosforas: 470mg (67%)Selenas: 54µg (98%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė
Patiko, dar įdėjau kisušinių. Ir valgiau su varškės užtepėle( grūdėta varškė, graik. jogurtas, krapai, drusytė ir čiasnakai).