Kale kopūstuose gausu antioksidantų ir vitamino K, kuris padeda apsaugoti organizmą nuo kai kurių vėžio rūšių.
Žalieji augaliniai lietiniai su lapiniais (kale) kopūstais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 600 ml augalinio pieno (tinka avižų, migdolų, sojų, kokosų)
- 250 g avižų miltų
- 4 kiaušinių
- 2 saujų lapinių kopūstų, kale
- kokosų aliejaus kepimui
Paruošimas
- Kiaušinius su druska gerai išplakame, įpilame pieną, įdedame miltus ir gerai išmaišome.
- Lapinius kopūstus sutriname smulkintuvu iki vientisos masės ir dedame į tešlą.
- Paliekame masę keletui minučių pastovėti.
- Blynus kepame įkaitintoje pateptoje kokosų aliejumi keptuvėje iš abiejų pusių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 365kcal (18%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 11gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 19gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 94mgNatris: 57mgKalis: 402mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1078µg (135%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 68µg (91%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 302mg (43%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė
Sveiki. Ar galaima avižų miltus keisti bolivinės balandos arba burnočio miltais? Gal dar kokius rekomenduotumės jei yra alergija visiems grūdams? Ačiū
spėju, kad taip tik skonis skirsis. Visus miltus ir kam jie naudojami ieškokite čia https://www.sulieknek.lt/miltai-be-glitimo-naudojimo-gidas-ir-receptai/