Kale kopūstuose gausu antioksidantų ir vitamino K, kuris padeda apsaugoti organizmą nuo kai kurių vėžio rūšių.
Žalieji augaliniai lietiniai su lapiniais (kale) kopūstais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Blynai, Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 7 porcijos
Porcijoje 365 kcal

Ingredientai
  

  • 600 ml augalinio pieno (tinka avižų, migdolų, sojų, kokosų)
  • 250 g avižų miltų
  • 4 kiaušinių
  • 2 saujų lapinių kopūstų, kale
  • kokosų aliejaus kepimui

Paruošimas
 

  • Kiaušinius su druska gerai išplakame, įpilame pieną, įdedame miltus ir gerai išmaišome.
  •  Lapinius kopūstus sutriname smulkintuvu iki vientisos masės ir dedame į tešlą.
  • Paliekame masę keletui minučių pastovėti.
  • Blynus kepame įkaitintoje pateptoje kokosų aliejumi keptuvėje iš abiejų pusių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 365kcal (18%)Angliavandeniai: 27gBaltymai: 11gRiebalai: 25gSočiosios riebalų rūgštys: 19gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 94mgNatris: 57mgKalis: 402mg (20%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 1078µg (135%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 12mg (15%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 68µg (91%)Kalcis: 63mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 98mg (26%)Fosforas: 302mg (43%)Selenas: 20µg (36%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Blynai, Pietums
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!