Sojos pieno sūris (tofu) – puiki alternatyva nevalgantiems mėsos bei negalintiems valgyti varškės sūrio. Labai populiarus Rytuose ir vis populiaresnis pas mus. Jei anksčiau įsigyti buvo galima tik specializuotose parduotuvėse, dabar pieno produktų skyriuje galima rasti bent keletą skirtingų rūšių.
Žalieji lęšiai su keptu tofu sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g tofu sūrio
- 40 g šparaginių pupelių
- 30 g žaliųjų lęšių
- 1 a.š. miso pastos
- 5 g kalendros, šviežios
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Lęšius išverdame ir sumaišome su miso pasta ir šparaginėmis pupelėmis.
- Tofu apkepame keptuvėje su lydytu sviestu.
- Paruoštus lęšius tiekiame su tofu ir šviežiomis kalendromis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 216kcal (11%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 14gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 0.3gCholesterolis: 22mgNatris: 297mgKalis: 211mg (11%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 603µg (75%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 0.4mg (3%)Vitaminas K: 32µg (43%)Kalcis: 145mg (18%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 83µg (42%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 24mg (6%)Fosforas: 90mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė