
Labai skanios, greitai paruošiamos ir gaivios salotos. Puikiai tiks pietums.
Žalių žirnelių salotos su agurkais ir ridikėliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g agurko
- 100 g žirnelių šviežių arba šaldytų
- 50 g ridikėlių
- 25 g saulėgrąžų daigų arba liucernos, pipirnės
- 25 g citrinos sulčių
- 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
- svogūnų laiškų pagal skonį
- krapų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Daržoves susmulkiname mėgstamo dydžio gabalėliais ir sumaišome.
- Daržoves gardiname ypač tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 67mgKalis: 497mg (25%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 897µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 65mg (81%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 50µg (67%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 129mg (18%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė