Labai skanios, greitai paruošiamos ir gaivios salotos. Puikiai tiks pietums.
Žalių žirnelių salotos su agurkais ir ridikėliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Pietums, Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 200 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g agurko
  • 100 g žirnelių šviežių arba šaldytų
  • 50 g ridikėlių
  • 25 g saulėgrąžų daigų arba liucernos, pipirnės
  • 25 g citrinos sulčių
  • 10 g alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • svogūnų laiškų pagal skonį
  • krapų pagal skonį
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Daržoves susmulkiname mėgstamo dydžio gabalėliais ir sumaišome.
  • Daržoves gardiname ypač tyro alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių ir prieskonių mišiniu. Išmaišome.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 200kcal (10%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 67mgKalis: 497mg (25%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 897µg (112%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 65mg (81%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 50µg (67%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 92µg (46%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 129mg (18%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!