Kaip visada gaminimas ypač paprastas, kas man labiausiai ir patinka, kuris užtrunka vos 20 min. Tiks pietums namie, vakarienei ir net pavaišinti svečius. Kitą dieną pietavau viena, tai įmečiau vieną lydekos kepsnelį tiesiai į karšto oro gruzdintuvę 6 min. pakepiau. Visus kitus kepsnelius toliau laikiau šaldiklyje, užrišusi maišelį. Labai patogu, nes gali gaminti tiek, kiek reikia tuo metu. Iškepa tobulai, nes storis viso kepsnelio vienodas. Kas gamina žuvį dažniau, supras kodėl tai akcentuoju!
Žuvis su saldžiarūgščiu pomidorų ir svogūnų padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 225 kcal

Ingredientai
  

  • 400 g pomidorų
  • 300 g svogūnų, naudojau saldžiuosius
  • 300 g argentininių lydekų filė kepsnelių – rasite prekybos centrų žuvies šaldikliuose. Jų sudėtis – tik lydeka be jokių priedų! Labai patogu ir gražu lėkštėje. Šaldiklyje turiu nuolat pakuotę – kaip greitą sveiką maistą. Patys pamatysite kaip patogu. Bet puikiai tinka ir bet kokia šaldyta baltos žuvies filė.
  • 200 ml pomidorų savo sultyse, aš naudojau su česnakais
  • 3 v.š. alyvuogių aliejaus, ypač tyro
  • druskos, pagal skonį
  • pipirų, pagal skonį
  • petražolių, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustome svogūnus, į keptuvę įpilame aliejaus, pašildome ir suberiame svogūnus. Maišant kepame, kol įgaus auksinę spalvą.
  • Jei turite dvi keptuves tuo pačiu metu imkite kepti žuvies kepsnelius. Juos ėmiau iš pakuotės ir dėjau tiesiai į keptuvę. Žuvis kepama iš abiejų pusių 2-3 minutes. Aš papildomai prieskoniais nebarsčiau, nes mano nuomone skonio pakanka iš padažo.
  • Supjaustome kubeliais pomidorus.
  • Svogūnams pagelsvėjus, sudedame pjaustytus ir konservuotus savo sultyse pomidorus, beriame druskos ir pipirų.
  • Užverdame maišant ir išjungiame.
  • Dedame į lėkštę padažą. Jo pasigaminau daug, nes labai labai skanu. Ant viršaus dedame kepsnelį ir barstome petražolėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 225kcal (11%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 16gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 32mgNatris: 258mgKalis: 809mg (40%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 327µg (41%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 21mg (26%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 18µg (24%)Kalcis: 80mg (10%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 37µg (19%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 57mg (15%)Fosforas: 216mg (31%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
4 2 votes
Patiko? Įvertinkite!