Dalis žmonių kiaušiniams yra alergiški, kažkam jų nevirškina, kiti jų nevartoja, nes atsisako gyvūninės kilmės maisto. Gali nusvirti rankos iš nevilties, nes ir ten, ir ten kiaušinis receptuose naudojamas. Bet yra įvairiausių alternatyvų, spėju, kad dalį produktų tikrai ir namuose turite. Išbandykite kelis variantus iš mano dešimties pateiktų, ką galima naudoti vietoje kiaušinių ir atsirinkite jums labiausiai tinkančius. 

Kiekis nurodytas 1 kiaušiniui pakeitimui

1. Maltinukuose ir kotletuose kiaušinius keiskite trintomis daržovėmis, pavyzdžiui, bulvine tarka sutarkuota morka, kopūstu ar kita kieta daržove. Vištienos maltinukai su burokėlių salotom ir saliero ,,bulvytėm’’.

2. Minkštu, šilkiniu tofu sūriu, kuris vertingas ir dėl didelio baltymų kiekio. Veganiški šaltibarščiai su tofu sūriu ir sojos pienu.

3. Sodą su obuolių actu sumaišykite vienodomis proporcijomis, pavyzdžiui, po 1 valgomąjį šaukštą.

4. Keiskite kiaušinį ispaninio šalavijo sėklomis. 1 valgomąjį šaukštą būtinai pamirkykime 15-20 min. 80 ml vandens ar kitoje skystoje recepto dalyje.

5. Tinka trintos linų sėmenys. Sutrinkite labai smulkiai, man patogiausia – kavamale, ir išmirkykite vandenyje arba kitame skystame produkte, kurį naudosite recepte. 1 valgomąjį šaukštą trintų linų sėmenų berkite į 3 valgomuosius šaukštus vandens ir palaikykite 10-15 min. Žaliųjų grikių, linų sėmenų ir datulių desertas.

6. Avinžirnių ar pupelių nuoviras tinka gaminant ankštinių maltinukus, puikiai juos sulipdo. Naudokite pagal poreikį reikiamai masės konsistencijai išgauti.

7. Avinžirnių arba žirnių miltai – irgi dera vietoje kiaušinio. 2 valgomuosius šaukštus sumaišykime su 2 valgomaisiais šaukštais vandens.

Blynuose ir kepiniuose vietoje kiaušinio naudokite:

8. ½ vidutinio dydžio bananą. Labai svarbu, kad būtų gerai sunokę, su rudais taškeliais ant žievės, tik neturi būti rudų dėmių ant paties banano minkštimo. Pusė banano atstoja 1 kiaušinį. Blynai iš pilno grūdo kvietinių miltų be kiaušinių ir pieno.

9. 60-80 g kepto, virto ar garinto obuolio be žievelės. Sutrinkite į tyrę, tinka ir šakute sumaigyti.

10. Natūralų žemės riešutų kremą, vadinamą sviestu. Vienam kiaušiniui pakeisti naudokite 3 valgomuosius šaukštus be kaupo šio kremo ir dauginkite iš reikalingo kiaušinių kiekio. Rekomenduočiau prieš dedant į tešlą sumaišyti pradžioje su nedideliu kiekiu tešlos recepte nurodyto skysčio, nes pats riešutų kremas yra lipnus, bus sunku išmaišyti.

Būkite sveiki!

4.2 5 votes
Patiko? Įvertinkite!