Saliero šaknis – puikus riboflavino, kalcio, vitamino B6, magnio, fosfotos šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistinių skaidulų.
Vištienos maltinukai su burokėlių salotom ir saliero gumbo ,, bulvytėm’’
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 300 g vištienos faršo
- 50 g brokolio
- 300 g saliero gumbo
- 100 g burokėlių, virtų
- 1 vnt. svogūno
- 10 g žirnelių, žalių
- 10 g baravykų, liofilizuotų
- 2 g česnako
- 2 g petražolių
- 1 g raudonėlio
- 1 g rozmarino
- 1 g čiobrelio
- 1 g druskos
- 0,1 g juodųjų pipirų
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 276kcal (14%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 29gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 129mgNatris: 453mgKalis: 1468mg (73%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 1017µg (127%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 34mg (43%)Vitaminas D: 0.01µgVitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 92µg (123%)Kalcis: 110mg (14%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 134µg (67%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.5mg (25%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 353mg (50%)Selenas: 18µg (33%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Raminta Tenenis