
Šias salotas galite gardinti tailandietiško raudonojo kario pasta ir sezamu. Būtinai išbandykite.
Salotos su tofu ir bolivine balanda
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 150 g tofu sūrio sojų pupelių sūrio
- 100 g brokolio nuplikytų
- 75 g špinatų
- 70 g šparaginių pupelių apvirtų
- 25 g bolivinių balandų kruopų
- 1,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
- pipirų pagal skonį
- druskos pagal skonį
- žalumynų mėgstamų, pagal skonį
Paruošimas
- Perplauname bolivinės balandos kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per dieną. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o gaminimo laikas bus trumpesnis.
- Pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) užverdame.
- Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas iki 5 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Brokolį susmulkiname ir nuplikome karštu vandeniu.
- Šparagines pupeles labai trumpai paverdame.
- Tofu susmulkiname gabaliukais ir trumpai pakepiname keptuvėje.
- Visas sudėtines dalis sumaišome ir skanaujame. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 371kcal (19%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 16gRiebalai: 26gSočiosios riebalų rūgštys: 4gNatris: 106mgKalis: 1205mg (60%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 7656µg (957%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 120mg (150%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 500µg (667%)Kalcis: 179mg (22%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 279µg (140%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 150mg (40%)Fosforas: 263mg (38%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauką atsiuntė Raminta.