Toks sumuštinis puikiai tiks pietums daugybei atvejų: ir piknikui, ir karštai dienai, ir darbe, ir svečiams pavaišinti. Gaminant ilgiausiai trunkantis dalykas – išpjauti riekes.
Su bičiule prieš gaminimą diskutavome, ji sakė, kad marinuoti agurkai su arbūzu tikrai netiks, ir išvis – derinys keistas. Bet kai paragavo, atsiėmė savo žodžius ir sakė: „Duodu 10 balų iš 10, ir jau žinau, ką šeimai rytoj gaminsiu!”. Kas sako, kad sveiką maistą gaminti sudėtinga ar sunku – galite irgi savo žodžius atsiimti. Išbandykite šį sumuštinį!
Klausite, kaip išsirinkti skanų, saldų arbūzą? Turiu gerų patarimų čia >>>
Taigi, dalinuosi su jumis receptu, kuriame DERA visi skoniai:
- saldumas – ir arbūzo, ir balzamiko padažo
- lengva rūgštelė – nuo agurkų
- sūrumas – iš fetos
- lengvas kartumas – iš gražgarsčių
Ingredientai
1 sumuštiniui reikės:
- 300 g arbūzo 2 riekių, kiekvienos storis ir dydis toks pat kaip Feta sūrio
- 150 g Feta sūrio – gabaliukas, gali būti ir plonesnis – 100 g
- 1 vnt. marinuoto agurko , aš naudojau padovanotus studijų draugės Sigitos, pagaminti su medumi
- 10-20 g gražgarsčių Tiesa, į savo lėkštę valgydama prisidėjau visa kalną jų, labai dera
- 1 a.š. balzamiko padažo
Paruošimas
- Arbūzą (geriau be sėklų), nors aš naudojau su (jos valgomos ir dar žarnyno veiklą paskatina) supjaustome 1-1,5 cm storio riekėmis, išpjauname iš jų stačiakampius, fetos gabaliuko dydžio.
- Agurkėlius supjaustome griežinėliais.
- Sluoksniuojame: arbūzas, agurkėliai, feta, gražgarstės, balzamiko padažas, arbūzas.
- Štai ir viskas – greitas, skanus, vasariškas „sumuštinis“ pasiruošęs keliauti į skrandį. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.