Toks sumuštinis puikiai tiks pietums daugybei atvejų: ir piknikui, ir karštai dienai, ir darbe, ir svečiams pavaišinti. Gaminant ilgiausiai trunkantis dalykas – išpjauti riekes.
Su bičiule prieš gaminimą diskutavome, ji sakė, kad marinuoti agurkai su arbūzu tikrai netiks, ir išvis – derinys keistas. Bet kai paragavo, atsiėmė savo žodžius ir sakė: „Duodu 10 balų iš 10, ir jau žinau, ką šeimai rytoj gaminsiu!”. Kas sako, kad sveiką maistą gaminti sudėtinga ar sunku – galite irgi savo žodžius atsiimti. Išbandykite šį sumuštinį!
Klausite, kaip išsirinkti skanų, saldų arbūzą? Turiu gerų patarimų čia >>>
Taigi, dalinuosi su jumis receptu, kuriame DERA visi skoniai:
- saldumas – ir arbūzo, ir balzamiko padažo
- lengva rūgštelė – nuo agurkų
- sūrumas – iš fetos
- lengvas kartumas – iš gražgarsčių
Be to, šio recepto privalumas, kad vaisių angliavandenių patekimą į kraują prilėtiname baltymais ir skaidulomis, o tai mažina uždegiminius procesus. Jei nevalgote pieno produktų, derinkite su sūresniame sojos padaže pamarinuotu tofu. Jei norėsis kąsti kaip sumuštinį, tada arbūzo ir fetos reikės plonesnių, 1 cm storio. Aš pjoviau storai, nes bijojau, kad sulūš.
Arbūzo sumuštinis su feta ir gražgarstėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
1 sumuštiniui reikės:
- 300 g arbūzo 2 riekių, kiekvienos storis ir dydis toks pat kaip Feta sūrio
- 150 g Feta sūrio – gabaliukas, gali būti ir plonesnis – 100 g
- 1 vnt. marinuoto agurko , aš naudojau padovanotus studijų draugės Sigitos, pagaminti su medumi
- 10-20 g gražgarsčių Tiesa, į savo lėkštę valgydama prisidėjau visa kalną jų, labai dera
- 1 a.š. balzamiko padažo
Paruošimas
- Arbūzą (geriau be sėklų), nors aš naudojau su (jos valgomos ir dar žarnyno veiklą paskatina) supjaustome 1-1,5 cm storio riekėmis, išpjauname iš jų stačiakampius, fetos gabaliuko dydžio.
- Agurkėlius supjaustome griežinėliais.
- Sluoksniuojame: arbūzas, agurkėliai, feta, gražgarstės, balzamiko padažas, arbūzas.
- Štai ir viskas – greitas, skanus, vasariškas „sumuštinis“ pasiruošęs keliauti į skrandį. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 503kcal (25%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 24gRiebalai: 33gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 134mgNatris: 2015mgKalis: 507mg (25%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 2645µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 796mg (100%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 70µg (35%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 550mg (79%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 5mg (50%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė