Toks sumuštinis puikiai tiks pietums daugybei atvejų: ir piknikui, ir karštai dienai, ir darbe, ir svečiams pavaišinti. Gaminant ilgiausiai trunkantis dalykas – išpjauti riekes.

Su bičiule prieš gaminimą diskutavome, ji sakė, kad marinuoti agurkai su arbūzu tikrai netiks, ir išvis – derinys keistas. Bet kai paragavo, atsiėmė savo žodžius ir sakė: „Duodu 10 balų iš 10, ir jau žinau, ką šeimai rytoj gaminsiu!”. Kas sako, kad sveiką maistą gaminti sudėtinga ar sunku – galite irgi savo žodžius atsiimti. Išbandykite šį sumuštinį!

Klausite, kaip išsirinkti skanų, saldų arbūzą? Turiu gerų patarimų čia >>>

Taigi, dalinuosi su jumis receptu, kuriame DERA visi skoniai:

  • saldumas – ir arbūzo, ir balzamiko padažo
  • lengva rūgštelė – nuo agurkų
  • sūrumas – iš fetos
  • lengvas kartumas – iš gražgarsčių
Be to, šio recepto privalumas, kad vaisių angliavandenių patekimą į kraują prilėtiname baltymais ir skaidulomis, o tai mažina uždegiminius procesus. Jei nevalgote pieno produktų, derinkite su sūresniame sojos padaže pamarinuotu tofu. 
Jei norėsis kąsti kaip sumuštinį, tada arbūzo ir fetos reikės plonesnių, 1 cm storio. Aš pjoviau storai, nes bijojau, kad sulūš.
Arbūzo sumuštinis su feta ir gražgarstėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Pietums, Užkandžiai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 503 kcal

Ingredientai
  

1 sumuštiniui reikės:

  • 300 g arbūzo 2 riekių, kiekvienos storis ir dydis toks pat kaip Feta sūrio 
  • 150 g Feta sūrio – gabaliukas, gali būti ir plonesnis – 100 g
  • 1 vnt. marinuoto agurko , aš naudojau padovanotus studijų draugės Sigitos, pagaminti su medumi
  • 10-20 g gražgarsčių Tiesa, į savo lėkštę valgydama prisidėjau visa kalną jų, labai dera
  • 1 a.š. balzamiko padažo

Paruošimas
 

  • Arbūzą (geriau be sėklų), nors aš naudojau su (jos valgomos ir dar žarnyno veiklą paskatina) supjaustome 1-1,5 cm storio riekėmis, išpjauname iš jų stačiakampius, fetos gabaliuko dydžio.
  • Agurkėlius supjaustome griežinėliais.
  • Sluoksniuojame: arbūzas, agurkėliai, feta, gražgarstės, balzamiko padažas, arbūzas.
  • Štai ir viskas – greitas, skanus, vasariškas „sumuštinis“ pasiruošęs keliauti į skrandį. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 503kcal (25%)Angliavandeniai: 32gBaltymai: 24gRiebalai: 33gSočiosios riebalų rūgštys: 20gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 134mgNatris: 2015mgKalis: 507mg (25%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 20g (80%)Vitaminas A: 2645µg (331%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 27mg (34%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 20µg (27%)Kalcis: 796mg (100%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 70µg (35%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 550mg (79%)Selenas: 24µg (44%)Cinkas: 5mg (50%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!