Avinžirnių kotletai su jogurtiniu padažu ir salotomis

Raminta atsiuntė nuotrauką ir idėja. Ačiū, kad dalinatės.
00 balsų
Pasiruošimas 25 min.
Gaminimas 30 min.
Iš viso 55 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

Avinžirnių kepsneliai:

  • 80 g avinžirnių
  • 40 g svogūno susmulkintas
  • 5 g česnako susmulkintas
  • 0,2 g malto kumino
  • 1 v.š. krapų švieži, smulkinti
  • 1 v.š. petražolių šviežios, smulkintos
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g pipirų
  • 0,2 g kumino
  • 0,2 g kajeno pipirų
  • 1 v.š. sezamo aliejaus

Salotoms:

  • 60 g lapinio kopūsto
  • 40 g pomidorų
  • 30 g avokado

Jogurto padažui:

  • 30 g natūralaus jogurto
  • 1 a.š. krapų
  • 2 česnakų skiltelės
  • druskos

Paruošimas
 

Avinžirnių kotletų paruošimas:

  • Mirkome avinžirnius 12 val. Po to juos nupilame, perplauname ir užkaičiame. Užvirus paverdame 1- 2 min., išjungiame ir paliekame brinkti.
  • Paruoštus avinžirnius dedame į smulkintuvą, ten pat sudedame: svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, pipirus, druską, kuminą, kajeno pipirus ir viską apšlakstome sezamo aliejumi. Viską susmulkiname, bet ne per daug, turi likti rupios konsistencijos.
  • Iš gautos masės formuojame kepsnelius. Kepame 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotų paruošimas:

  • Nuplikome karštų vandeniu lapinį kopūstą. Susmulkiname į norimo dydžio gabalėlius pomidorą ir avokadą ir viską dedame į lėkštę.

Jogurtinio padažo paruošimas:

  • Visus ingredientus smulkiname, dedame į jogurtą, gerai išmaišome. Paliekame pastovėti 10 -15 min.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Be laktozės, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!