Nesugalvojate ką pasigaminti pietums? Meno kūriniu lėkštėje gali tapti šis puikus patiekalas.
Avinžirnių kotletai su jogurtiniu padažu ir salotomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.73 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 1 val.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 1 val.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 332 kcal

Ingredientai
  

Avinžirnių kepsneliai:

  • 80 g avinžirnių
  • 40 g svogūno susmulkinto
  • 5 g česnako susmulkinto
  • 1 v. š. krapų šviežių, smulkintų
  • 1 v. š. petražolių šviežių, smulkintų
  • 1 v. š. sezamo aliejaus
  • 0,5 g druskos
  • 0,2 g kumino malto
  • 0,2 g pipirų
  • 0,2 g kajeno pipirų

Salotoms:

  • 60 g lapinio kopūsto
  • 40 g pomidorų
  • 30 g avokado

Jogurto padažui:

  • 30 g jogurto natūralaus
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 a. š. krapų
  • druskos

Paruošimas
 

Avinžirnių kotletų paruošimas:

  • Mirkome avinžirnius 12 val. Po to juos nupilame, perplauname ir užkaičiame.
  • Užvirus paverdame 1- 2 min., išjungiame ir paliekame brinkti.
  • Paruoštus avinžirnius dedame į smulkintuvą (blenderį), ten pat sudedame: svogūną, česnaką, krapus ir petražoles, pipirus, druską, kuminą, kajeno pipirus ir viską apšlakstome sezamo aliejumi.
  • Viską susmulkiname, bet ne per daug, turi likti rupios konsistencijos.
  • Iš gautos masės formuojame kepsnelius. Kepame 180 laipsniu įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.

Salotų paruošimas:

  • Nuplikome karštų vandeniu lapinį kopūstą.
  • Susmulkiname į norimo dydžio gabalėlius pomidorą ir avokadą ir viską dedame į lėkštę.

Jogurtinio padažo paruošimas:

  • Visus ingredientus smulkiname, dedame į jogurtą, gerai išmaišome.
  • Paliekame pastovėti 10-15 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 332kcal (17%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 12gRiebalai: 21gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 2mgNatris: 460mgKalis: 751mg (38%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 6746µg (843%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 92mg (115%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 497µg (663%)Kalcis: 162mg (20%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 82µg (41%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 63mg (17%)Fosforas: 187mg (27%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Be laktozės, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta
2.7 7 votes
Patiko? Įvertinkite!