Pritrūkote sveikų salotų idėjų? Išbandykite šias su avinžirniais ir daržovėmis. Nenusivilsite.
Avinžirnių salotos su pankoliu, alyvuogėmis ir fetos sūriu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 203 kcal

Ingredientai
  

  • 170 g avinžirnių virtų, daigintų
  • 60 g pankolio
  • 30 g saldžiosios paprikos
  • 30 g fetos sūrio
  • 20 g alyvuogių
  • 20 g saulėje džiovintų pomidorų
  • 10 g kalendros šviežios
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 0,5 v. š. alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Smulkiname pankolį.
  • Susmulkintą pankolį apšlakstome citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
  • Pagardiname druska, pipirais, kalendra.
  • Susmulkiname likusias daržoves, dedame avinžirnius ir viską gerai išmaišome.
  • Paruoštą pankolį, smulkintas daržoves ir fetos sūrį dedame į lėkštę ir puotaujame. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 203kcal (10%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 622mgKalis: 647mg (32%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1037µg (130%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 32mg (40%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 135mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 51µg (26%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 169mg (24%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!