Kas nemėgsta greitų, paprastų, bet skanių salotų? Jos tinkamos ne tik pietums, vakarienei, bet ir įsidėti į pietų dėžutę, kad darbe valgytumėt ne tik gardžiai, bet ir visi pavydėtų. Šių salotų variacijos yra begalinės. Kiekvieną kartą galite išgauti skirtingą skonį keisdami produktus. O kas svarbiausia – čia galite dėti daržoves, kurias mėgstate arba tiesiog tuo metu turite šaldytuve. Labai skanu ir tiesiog paprasta.
Avinžirnių salotos su daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 322 kcal

Ingredientai
  

  • 80 g avinžirnių
  • 30 g vyšninių pomidorų
  • 30 g paprikos saldžiosios
  • 20 g fetos sūrio
  • 20 g juodųjų alyvuogių
  • 15 g agurko žalio
  • 15 g cukinijos žalios
  • 15 g pomidorų saulėje džiovintų
  • 15 g svogūno mėlyno
  • 10 g avokado
  • 5 g svogūno laiškų
  • 5 g porų
  • 5 g baziliko lapelių
  • 0.2 a. š. juodųjų pipirų maltų, pagal skonį
  • kanapių sėklų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Nuo virtų ir brinkintų (tinka ir iš skardinės) avinžirnių nuvalome odeles. Taip skaniau, bent jau man.
  • Visas daržoves, minimas recepte, sūrį ir alyvuoges supjaustome mažais kubeliais.
  • Viską dedame į dubenėlį, gerai permaišome.
  • Pagardiname pipirais.
  • Paragaujame ar visko užtenka. Fetos sūris sūrokas, todėl papildomos druskos recepte nėra. Aliejaus čia papildomo nepyliau taip pat, nes jo užteko nuo saulėje džiovintų pomidorų bei avokado.
  • Dabar turime du pasirinkimus – arba valgome tiesiai iš dubenėlio, arba gražiai paserviruojame. Pasirinkimas yra Jūsų. Abu variantai galimi, o skonis nuo to nenukentės. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 322kcal (16%)Angliavandeniai: 35gBaltymai: 14gRiebalai: 16gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 18mgNatris: 587mgKalis: 690mg (35%)Skaidulos: 10g (29%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1892µg (237%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 65mg (81%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 44µg (59%)Kalcis: 148mg (19%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 170µg (85%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 51mg (14%)Fosforas: 279mg (40%)Selenas: 6µg (11%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
Nuotraukos autorė Donata.
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!