Nuotraukos autorė šią košę valgė su pomidorais, kas ir matosi nuotraukoje, o šiai košei galima pasirinkti įvairius priedus. Kokius mėgstate Jūs, pasidalinkite komentaruose.
Avižinė košė pagardinta sviestu (avižų grūdų) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 day 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 282 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g avižų smulkintų
  • 5 g sviesto
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų grūdus šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada grūdus paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą avižinę košę pagardiname sviestu ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 282kcal (14%)Angliavandeniai: 44gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 233mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 125µg (16%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 21µg (11%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 90mg (24%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė
5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!