Puikių pusryčių pasirinkimas. Labai skanu ir maistinga. Pastebėjimais pasidalinkite komentaruose.
Avižinė košė su ciberžole (avižų grūdų)
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g avižų kruopų
- 15 g ciberžolės
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
- Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Pagamintą avižinę košę pagardiname ciberžole ir išmaišome.
- Galima dar paskaninti skiltele pomidoro ar smulkintais saulėgrąžų daigais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 216kcal (11%)Angliavandeniai: 39gBaltymai: 7gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 200mgKalis: 370mg (19%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 40mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 83mg (22%)Fosforas: 225mg (32%)Selenas: 14µg (25%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Natalija Masevičienė