Labai puikus pusryčių patiekalas. Išbandykite ir gaminsite dar ne kartą.
Avižinė košė su džiovintais jūros kopūstais (avižų grūdų) recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Brinkinimas 12 val.
Iš viso 1 d 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 251 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g avižų smulkintų
  • 10 g jūros kopūstų džiovintų
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname avižų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis. Į kitą dubenį užmerkiame jūros kopūstus.
  • Ryte pakeičiame vandenį, ir grūdus kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2) bei druska, užverdame.
  • Verdame 2-3 minutes, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Nusunkiame jūros kopūstus, galime juos šiek tiek pasmulkinti.
  • Pagamintą avižinę košę pagardiname džiovintais jūros kopūstais ir išmaišome. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 45gBaltymai: 9gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 221mgKalis: 235mg (12%)Skaidulos: 7g (20%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 39µg (20%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 102mg (27%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 19µg (35%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Be glitimo, Augalinis
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Donata Jokšienė
1 2 votes
Patiko? Įvertinkite!