
Kai norisi košės – imi ir valgai. Tobulas pasirinkimas pusryčiams.
Avižų kruopų košė su kepta morka ir ybiške
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g avižų
- morkos
- valgomosios ybiškės (okros)
- lydyto sviesto kepimui
Paruošimas
- Avižas užmerkiame vakare, ryte perplauname, užkaičiame, užvirus išjungiame ir paliekame brinkti 5 min.
- Trumpai, ant lydyto sviesto, pakepame morką su ybiške.
- Sumaišome kruopas su keptomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 292kcal (15%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 82mgKalis: 448mg (22%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 10402µg (1300%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 13µg (17%)Kalcis: 51mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 267mg (38%)Selenas: 17µg (31%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Kristinos V.