Avokadai yra riebalų ir baltymų šaltinis. Juose yra folio rūgšties, vitamino C, B grupės vitaminų bei riebaluose tirpių vitaminų A, E, K.
Avokade kepti kiaušiniai pagardinti kietuoju sūriu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 2 kiaušinių
- 1 avokado
- 10 g kietojo sūrio
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Avokadą perpjauname per pusę ir išimame kauliuką.
- Įmušame po kiaušinį į kiekvieną avokado puselę.
- Pagardiname prieskoniais, sūriu.
- Pašauname į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 478kcal (24%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 17gRiebalai: 40gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 24gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 335mgNatris: 241mgKalis: 1105mg (55%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 837µg (105%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 20mg (25%)Vitaminas D: 2µg (40%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 43µg (57%)Kalcis: 124mg (16%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 205µg (103%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 71mg (19%)Fosforas: 314mg (45%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vilma Pocevičiene