
Labai maistingas patiekalas pietums ar vakarienei. Komentaruose pasidalinkite ar patiko.
Baklažanai su avinžirniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 60 g baklažanų
- 40 g avinžirnių
- 1 morkos
- 1/2 svogūno
- 1/2 paprikos
- 1 skiltelė česnako
- 1 a. š. lydyto sviesto
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pipiro pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto pakepiname česnaką, tuomet baklažaną, įpilame vandens ir patroškiname porą minučių.
- Sudedame svogūną, morką, papriką ir lengvai patroškiname.
- Avinžirnius išverdame, sudedame ant baklažanų, apibarstome druska, pipirais, čili.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 127mgKalis: 633mg (32%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 10536µg (1317%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotrauka: Natalijos
O kur cesnskas?kada dedamas,….?
Dėkojame už pastabumą, pakoregavome :)