Labai maistingas patiekalas pietums ar vakarienei. Komentaruose pasidalinkite ar patiko.
Baklažanai su avinžirniais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 180 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g baklažanų
  • 40 g avinžirnių
  • 1 morkos
  • 1/2 svogūno
  • 1/2 paprikos
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 a. š. lydyto sviesto
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • čili pipiro pagal skonį

Paruošimas
 

  • Ant lydyto sviesto pakepiname česnaką, tuomet baklažaną, įpilame vandens ir patroškiname porą minučių.
  • Sudedame svogūną, morką, papriką ir lengvai patroškiname.
  • Avinžirnius išverdame, sudedame ant baklažanų, apibarstome druska, pipirais, čili.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 180kcal (9%)Angliavandeniai: 29gBaltymai: 6gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 11mgNatris: 127mgKalis: 633mg (32%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 10536µg (1317%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 58mg (73%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 16µg (21%)Kalcis: 52mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 110µg (55%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Troškinta, ​Virta
Nuotrauka: Natalijos
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!