Salieras – puikus riboflavino, kalcio, vitamino B6, magnio, fosfotos šaltinis, taip pat turi kalio, vitaminų A, C ir K bei daug maistiniųskaidulų.
Balta mišrainė su salieru ir alyvuogėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 90 g saliero šaknies
- 70 g morkų
- 1 g kiaušinio
- 50 g šviežio agurko
- 40 g rauginto agurko
- 30 g žaliųjų alyvuogių
- 2 a.š. graikiško jogurto
- 1 a.š. garstyčių
Paruošimas
- Salierą ir morkas iškepame orkaitėje ir atvėsiname.
- Kiaušinį išverdame.
- Visas sudėtines dalis supjaustome kubeliais, sumaišome su graikišku jogurtu ir garstyčiomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 131kcal (7%)Angliavandeniai: 19gBaltymai: 4gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 4mgNatris: 990mgKalis: 642mg (32%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 11931µg (1491%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 0.02µgVitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 57µg (76%)Kalcis: 121mg (15%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 167mg (24%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Jonikaityte