Vienas iš sveikos mitybos principų – per dieną suvalgyti 400 g šviežių daržovių. Baltagūžis kopūstas skanus kaip ir vasarą, taip ir žiemą, tik žiemą reikia stipriau sumaigyti ir leisti šiek tiek pastovėti, kad išleistų sultis.
Baltagūžio kopūsto salotos su poru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g kopūsto baltagūžio
- 50 g morkų
- 50 g saliero stiebo
- 25 g poro
- 10 g citrinos sulčių
- 10 g linų sėmenų aliejaus
- druskos, pagal skonį
Paruošimas
- Plonais šiaudeliais supjaustome kopūstą ir stipriai pamaigome.
- Užpilame citrinos sultimis ir išmaišome.
- Su burokine tarka sutarkuojame morką, o porą, saliero stiebą supjaustome.
- Į salotas įpilame linų sėmenų aliejaus, įdedame druskos ir viską gerai išmaišome.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 158kcal (8%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 2gNatris: 136mgKalis: 515mg (26%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 7g (28%)Vitaminas A: 9093µg (1137%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 48mg (60%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 109µg (145%)Kalcis: 92mg (12%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 89µg (45%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.4mg (20%)Magnis: 31mg (8%)Fosforas: 65mg (9%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.4mg (4%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė