Vienas iš sveikos mitybos principų – per dieną suvalgyti 400 gr šviežių daržovių. Baltagūžis kopūstas skanus kaip ir vasarą, taip ir žiemą, tik žiemą reikia stipriau sumaigyti ir leisti šiek tiek pastovėti, kad išleistų sultis.
Porcijų kiekis: 1, kcal 168
Baltagūžio kopūsto salotų sudėtinės dalys:
100 g baltagūžio kopūsto
25 g porų (kiek mėgstate)
50 g morkų
50 g saliero stiebo
10 g citrinos sulčių
10 g (1 v.š.) linų sėmenų aliejaus
0,5 g druskos
Cukrus – pagal receptą reikia, bet remiantis sveikos mitybos principais geriau jo vengti. skanu ir be jo.
Baltagūžio kopūsto salotų gaminimo žingsniai:
1. Plonais šiaudeliais supjaustome kopūstą ir stipriai pamaigome.
2. Užpilame citrinos sultimis ir išmaišome.
3. Su burokine tarka sutarkuojame morką, o porą, saliero stiebą supjaustome.
4. Į salotas įpilame linų sėmenų aliejaus, įdedame prieskonius ir viską gerai išmaišome.
Skanaus