Neragausi – nežinosi kas patinka. Šįsyk su bičiule ir jos keturmečiu sūnumi bandėme – baltyminius lęšiu ir žirnelių makaronus be glitimo. Įspūdis paragavus: – Lęšių makaronai švelnesni, ne tokie išraiškingi, švelnūs, tad puikiai tiks vaikams bei konservatyviems valgytojams. Nė nesuprastum iš ko jie pagaminti. Manau čia daliai žmonių gera naujiena :) – Žaliųjų žirnelių makaronai – išraiškingesni nė nereikia ryškių priedų. Patys iš savęs skoningi, tačiau ne per intensyvūs.
Baltyminiai makaronai be glitimo su moliūgų pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- ½ sviestinio moliūgo
- 15 g kietojo sūrio
- 15 g graikinių riešutų tinka ir kiti jūsų mėgstami riešutai ar sėklos, kedrų pinijos ir pan.
- 1 skiltelės česnako galima ir nedėti, jei nemėgstame ar norime švelnaus varianto
- gražgarsčių (rukolos), špinatų, ar sultenių pasirinktinai, priklauso kiek intensyvaus skonio norite
Paruošimas
- Orkaitėje iškepame kubeliais supjaustytą moliūgą.
- Kai vos vos suminkštėja, traukiame iš orkaitės. Saują pasiliekame pateikimui, o likusius – smulkiname.
- Kol moliūgas kepa:– sutarkuojame sūrį,– išspaudžiame česnaką ir– lengvai pakaitiname riešutus ar sėklas. Pastaruosius sutrupiname peiliu.
- Gautą moliūgų tyrę, sumaišome su sūriu, spaustu česnaku bei 2/3 viso kiekio graikinių riešutų.
- Makaronus išverdame pasūdytame vandenyje pagal ant pakelio nurodytą laiką.
- Vos išvirę – nusunkiame ir dedame į lėkštę, nes būdami puode toliau kais ir pervirs.
- Gardiname makaronus moliūgų „pesto“, moliūgų gabaliukais ir 1/3 kiekio kepintų riešutų.
- Patiekalui gaivumo puikiai suteiks mėgstami žalumynai, pavyzdžiui, gražgarstės, špinatai ar sultenės.
- Nuo žalumynų kiekio priklauso ar patiekalas vadinsis makaronais ar makaronų salotomis. Spręsti jums, o makaronai skanūs ir atvėsę.
- Trys lėkščių versijos nuotraukoje:– makaronų mišinys, kad paragauti vienu kartu (virti skirtinguose puoduose, pasūdytame vandenyje), gardinti fermentiniu sūriu,– mažajam – lęšių makaronai irgi su fermentiniu sūriu bei pomidorais ir agurkais,– "moteriška porcija" žaliųjų žirnelių makaronai su kalnu gražgarsčių, moliūgų gabaliukais ir moliūgų a la pesto, graikiniais riešutais ir salotomis šalia.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 317kcal (16%)Angliavandeniai: 47gBaltymai: 10gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 12mgNatris: 110mgKalis: 1386mg (69%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 39964µg (4996%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 270mg (34%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 116µg (58%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 151mg (40%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.