
Nuostabaus skonio pesto, kuris tiks skaninti įvairius patiekalus, rašo idėjos autorė. Ar jau išbandėte šį padažą savo virtuvėje? O galbūt gaminate kitaip? Pasidalinkite komentaruose.
Bazilikų pesto
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 60 g baziliko šviežio
- 50 ml vandens šalto
- 40 g anakardžių riešutų
- 30 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
- 3 skiltelių česnako
- 2 v. š. citrinos sulčių
- 0,5 a. š. druskos
- 0,5 a. š. juodųjų pipirų maltų
Paruošimas
- Anakardžio riešutus, baziliką, česnaką ir prieskonius sudedame į virtuvinį kombainą su „S“ formos peiliais. Ir „pulse“ funkcija susmulkiname.
- Po truputį pilame vandenį bei aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės.
- Pesto paruoštas. Skanaus!
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 87kcal (4%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 196mgKalis: 86mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 528µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 47mg (7%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė