Nuostabaus skonio pesto, kuris tiks skaninti įvairius patiekalus, rašo idėjos autorė. Ar jau išbandėte šį padažą savo virtuvėje? O galbūt gaminate kitaip? Pasidalinkite komentaruose.
Bazilikų pesto recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 5 min.
Iš viso 10 min.
Kategorija Padažai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 6 porcijos
Porcijoje 87 kcal

Ingredientai
  

  • 60 g baziliko šviežio
  • 50 ml vandens šalto
  • 40 g anakardžių riešutų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus ypač tyro
  • 3 skiltelių česnako
  • 2 v. š. citrinos sulčių
  • 0,5 a. š. druskos
  • 0,5 a. š. juodųjų pipirų maltų

Paruošimas
 

  • Anakardžio riešutus, baziliką, česnaką ir prieskonius sudedame į virtuvinį kombainą su „S“ formos peiliais. Ir „pulse“ funkcija susmulkiname.
  • Po truputį pilame vandenį bei aliejų. Viską sutriname iki vientisos masės.
  • Pesto paruoštas. Skanaus!

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 87kcal (4%)Angliavandeniai: 3gBaltymai: 2gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 196mgKalis: 86mg (4%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 528µg (66%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 47µg (63%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 26mg (7%)Fosforas: 47mg (7%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Padažai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
1.5 2 votes
Patiko? Įvertinkite!