Šie blynai be kiaušinių, pieno ar gliuteno. Jie neturi įprastinių miltų, todėl tinkami valgyti, jeigu yra noras, ir vakare. Norėdami išgauti ryškią spalvą, dėkite burokėlių arba špinatų.
Blynai be glitimo recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.77 balsų
Pasiruošimas 40 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 50 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 5 porcijos
Porcijoje 133 kcal

Ingredientai
  

  • 315 ml vandens
  • 130 g avinžirnių miltų arba žirnių miltų
  • burokėlių šiek tiek, jei norisi raudonos spalvos
  • špinatų šiek tiek, jei norisi žalios spalvos
  • kokosų aliejaus ar lydyto sviesto, kepimui
  • 1 v. š. citrinos sulčių
  • 0,5 a. š. druskos

Paruošimas
 

  • Visus produktus gerai išplakame iki vientisos masės ir paliekame 30 – čiai minučių šaldytuve.
  • Kepame ant kokosų aliejus arba lydyto sviesto.
  • Įdaras – jūsų fantazijos vaisius. Mano 2 blynai buvo su česnakiniais grybais bei špinatais. Trečias – su avokadu, rukola ir pomidorais.
  • Skanaus!

Pastaba

Jeigu blynus suksite atšalusius – jie perskils per pusę, nes nėra tokie elastingi kaip su įprastiniais miltais. Todėl galite arba dėti įdarą į tik iškeptus, arba daryti mažus blynukus, o įdarą dėti šalia.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 17gBaltymai: 6gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 3gNatris: 269mgKalis: 306mg (15%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 579µg (72%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 4mg (5%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 31µg (41%)Kalcis: 23mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 142µg (71%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 52mg (14%)Fosforas: 92mg (13%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Dieta: Be glitimo, Augalinis, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
4 4 votes
Patiko? Įvertinkite!