Šviežios lietuviškos braškės tokios skanios, kad sunku atsispirti ir vis norisi ragauti dar! Turbūt, ne man vienai. Visgi, mėgautis rekomenduoju sauja uogų. Bus ir skanu, ir naudingų medžiagų gausite.

BRAŠKIŲ NAUDA:
- Dėl didelio jose esančio flavonoidų kiekio pasižymi stipriu antioksidantiniu poveikiu. Kuo ryškesnė braškių spalva, kuri parodo flavonoidų kiekį uogose, tuo stipresnės jų gydomosios savybės.
- Apsaugo nuo trombų susidarymo,
- Mažina cholesterolio kiekį kraujyje.
- Veikia kaip antidepresantas.
- Turi geležies, kalio, A, E ir B, C vitaminų, kalio.
- 100 g braškių yra 32 kalorijos, 4,9 g cukrų, 2 g skaidulų.
Maistingiausios yra šviežios braškių uogos. Skintas uogas reikėtų sunaudoti per 1-2 dienas arba jas užšaldyti. Juo ilgiau jos laikomos, tuo jų skonis ir maistinė vertė prastesnė.
Plauti ir skinti braškių kotelius patariama tik prieš valgant arba ruošiant jų patiekalus.
Vaikams – tik gerai prinokusios uogos
Duodant vaikams uogas, svarbu, kad jos būtų gerai prinokusios, ne žalios. Jei uogos didelės galima duoti visą, o jeigu mažesnės – kūdikiams ar mažiems vaikams geriau susmulkinti ar sutrinti. Be to, svarbu nepadauginti uogų, kad nebūtų alergijos. Iš karto daug neduokime ragauti, geriausia – 1-2 uogas. Jei matote, kad uogos tinka – gali ragauti ir daugiau.
Su kuo valgyti braškes
Eksperimentams ribų nėra, braškės dažnai įtraukiamos į įvairių patiekalų, ne tik desertų, gamybą. Jos puikiai tiks:
- Su sūriu
- Salotoms
- Su riešutais
- Saldžių vaisių desertui
Receptai su braškėmis
Braškes galite valgyti ir vienas, tačiau jos puikiai tiks šiuose patiekaluose:
Gaivus jogurtinis braškių tortas iš avinžirnių, migdolų ir maskarponės sūrio [be glitimo]
Varškės sūrio desertas su riešutų sviestu ir braškėmis
Braškių ir juodojo šokolado desertas
Daugiau receptų su braškėmis rasite čia>>