Skonis nerealus, patikėkite – šis pyragas greitai dings nuo stalo.
Braškėse esantys flavonoidai gali padėti apsaugoti smegenis nuo senėjimo procesų ir pagerinti pažinimo funkcijas. Pasak mokslininkų, braškės ir kitos uogos turėtų būti vartojamos kuo dažniau, jeigu norite vyresniame amžiuje išsaugoti puikias smegenų funkcijas ir išvengti neurodegeneracinių ligų, kaip atminties praradimas, demencija ir Alzheimerio liga.
Gaivus jogurtinis braškių tortas iš avinžirnių, migdolų ir maskarponės sūrio [be glitimo] recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 20 min.
Gaminimas 40 min.
Iš viso 1 hour
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 14 porcijos
Porcijoje 151 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g braškių ar kitų turimų uogų
  • 50 g šokolado becukrio, su 70 proc. ar daugiau kakavos

Torto pagrindui:

  • 240 g avinžirnių virtų arba 1 skardinė konservuotų
  • 50 g migdolų miltų
  • 12 datulių be kauliukų
  • 2 kiaušinių
  • 3 a. š. migdolų esencijos
  • 1 a. š. kepimo miltelių

Kremui:

  • 250 g jogurto (kuriame nepridėta cukrų). Puikiai tinka pavyzdžiui, ekologiškas „AUGA“ su mėlynėmis ir avietėmis. Jogurtas gali būti ir natūralus, ar graikiškas
  • 125 g maskarponės sūrio

Paruošimas
 

Torto pagrindo gaminimas:

  • Visus produktus, skirtus torto pagrindui, sutriname iki vientisos masės.
  • Gautą masę sudedame į 24 cm skersmens formą. Suformuojam dugną bei pakilimą kraštuose.
  • Kepame +200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus.
  • Ištraukus iš orkaitės, kol dar karštas padas, sudėti šokoladą.
  • Šokoladui ištirpus, išsklaidyti šaukštu po visą pyrago pagrindą.
  • Dedame pagrindą su ištirpusiu šokoladu į šaldytuvą, kad atvėstų.

Kremo gaminimas:

  • Sumaišome jogurtą su maskarponės sūriu ir klojame ant atvėsusio pyrago pagrindo.
  • Papuošiame braškėmis, šilauogėmis arba kitomis turimomis uogomis. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 151kcal (8%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gPolinesotieji riebalai: 0.4gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 33mgNatris: 30mgKalis: 157mg (8%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 167µg (21%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 0.2mg (2%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 62mg (8%)Varis: 0.1mg (10%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 20mg (5%)Fosforas: 80mg (11%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šaldytuve, Šviežia
Nuotraukos autorė: Aliona Monkevic Andersen‎
4.7 6 votes
Patiko? Įvertinkite!