
Skonis nerealus, patikėkite – šis pyragas greitai dings nuo stalo.
Gaivus jogurtinis braškių tortas iš avinžirnių, migdolų ir maskarponės sūrio [be glitimo]
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g braškių ar kitos turimų uogų
- 50 g šokolado becukrio, su 70 proc. ar daugiau kakavos
Torto pagrindui:
- 240 g avinžirnių virtų arba 1 skardinė konservuotų
- 50 g migdolų miltų
- 12 datulių be kauliukų
- 2 kiaušinių
- 3 a. š. migdolų esencijos
- 1 a. š. kepimo miltelių
Kremui:
- 250 g vanilinio jogurto gali būti graikiškas ar kuris kitas
- 125 g maskarponės sūrio
Paruošimas
Torto pagrindo gaminimas:
- Visus produktus, skirtus torto pagrindui, sutriname iki vientisos masės.
- Gautą masę sudedame į 24 cm skersmens formą. Suformuojam dugną bei pakilimą kraštuose.
- Kepame +200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai parus.
- Ištraukus iš orkaitės, kol dar karštas padas, sudėti šokoladą.
- Šokoladui ištirpus, išsklaidyti šaukštu po visą pyrago pagrindą.
- Dedame pagrindą su ištirpusiu šokoladu į šaldytuvą, kad atvėstų.
Kremo gaminimas:
- Sumaišome jogurtą su maskarponės sūriu ir klojame ant atvėsusio pyrago pagrindo.
- Papuošiame braškėmis, šilauogėmis arba kitomis turimomis uogomis. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 142kcal (7%)Angliavandeniai: 14gBaltymai: 4gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 33mgNatris: 109mgKalis: 145mg (7%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 167µg (21%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 85mg (11%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 17mg (5%)Fosforas: 70mg (10%)Selenas: 3µg (5%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Aliona Monkevic Andersen