Brokoliuose mažai kalorijų, gausu maistinių medžiagų ir antioksidantų – tai tik kelios brokolių savybės, dėl kurių jis tapo neatsiejama sveikos mitybos dalimi. Tai tikras skaidulų ir baltymų šaltinis, kuriame taip pat gausu geležies, kalio, kalcio, seleno ir magnio, taip pat vitaminų A, C, E, K bei B grupės vitaminų, įskaitant folio rūgštį.
Brokolių salotos su virtais avinžirniais ir paprikomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 50 g avinžirnių virtų
- 40 g brokolio
- 30 g paprikos
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. moliūgo sėklų
- citrinpiprių pagal skonį
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
- čili pipirų pagal skonį
- šlakelio citrinos sulčių
Paruošimas
- Brokolį palaikome verdančiame, sūdytame vandenyje apie 1 min.
- Po to perpilame šaltu vandeniu.
- Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepiname susmulkintą česnaką ir papriką.
- Įdedame moliūgų sėklas.
- Pagardiname prieskoniais.
- Į lėkštę dedame avinžirnius, brokolius ir kepintas daržoves.
- Apšlakstome citrinos sultimis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 132kcal (7%)Angliavandeniai: 20gBaltymai: 7gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gNatris: 58mgKalis: 398mg (20%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 1252µg (157%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 85mg (106%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 45µg (60%)Kalcis: 54mg (7%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 129µg (65%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 167mg (24%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Natalija Masevičienė