Bulvės - pats puikiausias šaltojo laikotarpio produktas. Bulvės tokios universalios, kad iš jų galima pagaminti begalę paprastų, bet skanių patiekalų. Vienas tokių yra šis - bulvių 'tapa'. Vieną panašią esu ragavusi Sevilijoje, tad bandžiau 'atgaminti' jos neapsakomą skonį, manau man gan gerai pavyko. Rūkyta paprika kvepianti bulvių 'tapa' su organiškais špinatais, pomidorais, pomidorų tyre, česnakais, šiek tiek kokosų pienu bei rozmarinais. Tiesiog dieviška. Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptą ir fotografiją.
Bulvių "tapa" su špinatais, rozmarinu ir ciberžole recepto įvertinimas. Išbandei? Kviečiame įvertinti:
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Užkandžiai

Ingredientai
  

  • 180 g mažos bulvės
  • 100 g špinatų lapeliai
  • 50 ml kokosų pienas (arba pagal poreikį)
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 laiškai svogūno
  • 2 tsp pomidorų pasta
  • 2 tsp rūkyta paprika
  • 1 tsp smulkintas rozmarinas
  • 1 tsp ciberžolė
  • Prieskoniai: džiovinta paprika, smulkinta kalendra
  • 0,5 tsp lydytas sviestas arba tinkami augaliniai riebalai kepimui
  • Druska bei pipirai pagal skonį

Paruošimas
 

  • Išsiverdame bulves. Neperverdame, turi likti šiek tiek traškios. Apie 10 min.
  • Puode ant lydyto sviesto pakepame česnaką, svogūnlaiškius bei smulkintą rozmariną.
  • Dedame pomidorų pastą, išvirtas bulves, rūkytą papriką, druską, pipirus bei špinatus. Viską gerai permaišome.
  • Supilame kokosų pieną ir viską gerai pakaitiname apie 2 minutes.
  • Paruoštą patiekalą pabarstome ciberžole bei džiovintos paprikos gabaliukais. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Užkandžiai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Troškinta, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!