Burnočio sėklos – lengvas, greitai įsisavinamas maistas. Šiose kruopose taip pat yra vitaminų A ir C, geležies, fosforo, kalio, bei kalcio. Kupinoje saujoje burnočio yra daugiau kalcio nei stiklinėje pieno.
Burnočio kruopų košė su morkomis ir salieru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g burnočio kruopų
- 40 g morkų
- 30 g saliero stiebo
- lydyto sviesto kepimui
- druskos pagal skonį
- krapų pagal skonį
Paruošimas
- Per naktį mirkytas kruopas gerai perplauname.
- Dedame į puodą su vandeniu, užverdame ir paliekame brinkti.
- Kol kruopos brinksta, lengvai pakepiname morką ir salierą.
- Pagardiname druska ir krapais.
- Paruoštas kruopas tiekiame su daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 278kcal (14%)Angliavandeniai: 37gBaltymai: 7gRiebalai: 12gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 3gTransriebalai: 1gCholesterolis: 22mgNatris: 157mgKalis: 470mg (24%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 7145µg (893%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 15µg (20%)Kalcis: 109mg (14%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 61µg (31%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 133mg (35%)Fosforas: 303mg (43%)Selenas: 10µg (18%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audrone Laurinaitiene