
Puikus baltymų bei kalcio šaltinis, be glitimo. Sveika mityba ir skanus maistas ne antonimai :))) Daugumą košių galima užmerkti karštai termose iš vakaro. Tokiu būdų puikiausiai išmirksta dauguma mūsų vartojamų kruopų, išskyrus rudus ryžius ir soras (per naktį jos suminkštėja, valgyti galima, tačiau lieka kietokos). Burnočio sėklos po mirkymo išlieka kietos, jas geriausia bent keletą minučių pavirti, o esant laikui – leisti pastovėti ilgėliau (~15 minučių).
Burnočių sėklų košė su pesto padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g burnočio sėklų
- 6 g pesto padažo
- 5 g saulėgrąžų daigų
- 2 g juodgrūdės
- 2 g ožragės
- 1 g juodųjų pipirų
Paruošimas
- Vakare termose užplikome burnočio sėklas kartu su juodgrūde ir ožrage.
- Ryte termoso turinį perpilame į puodą, įpilame karšto vandens ir pakaitiname tol, kol išbrinks.
- Nukėlus nuo kaitlentės dar 10-15 min. nemaišome, o paliekame šiltoje vietoje.
- Į košę įmaišome pesto padažo, pabarstome juodaisiais pipirais, šaldytomis spanguolėmis bei daigintomis saulėgrąžomis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 202kcal (10%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 7gRiebalai: 5gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 0.2mgNatris: 31mgKalis: 278mg (14%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 66µg (8%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas C: 2mg (3%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 99mg (12%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 41µg (21%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 129mg (34%)Fosforas: 285mg (41%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Rita K